dimarts, 9 d’abril del 2013

Ja han sortit dels ous!

Aquests darrers dies les quiques del mas han estat molt ocupades covant els ous de la gallina del Penedès. Ben arraulides als nius, el seu esforç esforç ha tingut recompensa, encara que a algun dels polls els hi hem hagut de donar una darrera empenta.


En total has estat nou polls els que han sortit dels ous i avui mateix ja estaven fent saltirons pel galliner ben vigilats per la quica que està molt atenta a que no se n'escapi cap.



I mentrestant, la nostra parella de gall i gallina del Penedès continua ben tranquil·la al seu galliner esperant l'hora d'estar tots junts.


Només dir-vos que la gallina de raça penedesenca va ser identificada com a raça a principis del segle passat, i aquesta varietat Vilafranquina negra va estar amençada d'extinció fins que va començar a recuperar-se a partir de l'any 1980. És una au de tipus mediterrani,d'aparença lleugera i moviments gràcils que pot presentar quatre tipus de coloracions en el seu plomatge: negra, aperdiuada, blat i barrada daurada. La cria es fa en corral i s'alimenta a base de gra, fruites i hortalisses. La seva carn blanca, magra i fàcil de digerir, és molt apreciada per ser fibrada i consistent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada