dijous, 6 de juny del 2013

Treballant a l'hort

L'hort, per definició, és un terreny conreat de regadiu de dimensions relativament petites dedicat especialment al conreu d'hortalisses que, des de sempre, ha estat molt lligat al mas i utilitzat per a l’autoconsum de la gent que hi vivia. El Mas dels Còdols no podia ser menys i ja fa dies que vam iniciar un projecte dedicat l’hort el qual, a hores d’ara, comença a fer molta patxoca.


No us penseu que ha estat bufar i fer ampolles, ja que hem hagut de treballar de valent per a poder tenir-lo d’aquesta manera: preparar la terra amb l’adob, passar el motocultor, treure les pedres, fer els crestalls, instal·lar el reg gota a gota... i, mentrestant, anar esperant a que el planter estès a punt per trasplantar-lo.


I ara, mentre les plantes van creixent al seu ritme, no podem abaixar la guàrdia ja que hi ha encara moltes coses per fer i que l’hort necessita: vigilar la instal·lació del reg, treure les males herbes, controlar els insectes, refer algun crestall...


 Actualment, al nostre hort, ja trobem plantades carxofes, bajoques, enciams, pèsols, síndries, cols, pebrots, albergínies, carbassons... i unes quantes tomaqueres que molt aviat haurem de lligar a les canyes.


I per a finalitzar només explicar-vos que aquesta tarda, mentre estàvem treballant a l’hort, hem trobat una marieta, una sorpresa molt agradable ja que ens ajudarà a combatre els pugons que es mengen les fulles de les plantes.   


Ara només esperem que la climatologia acompanyi i que ben aviat comencem a recollir els fruits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada